more home

kerstmis-16-9

Hoe breng je de kerstsfeer in huis met minimale middelen?

 

December feestmaand, dus tijd om wat extra sfeer in huis te brengen. De dagen zijn korter, het wordt kouder buiten, dus je wilt het binnen graag extra gezellig maken. Maar hoe doe je dat zonder een vermogen aan kerstspullen in te kopen, die daarna weer een heel jaar in de kast mogen liggen. De oplossing is RECYLCLE, NATUUR, MULTIFUNCTIONEEL:

Recycle:

Bewaar flesjes, klein en groot, blikken en allerhande verpakkingen, want daar kun je fantastische accessoires van maken: een aantal wijnflessen bij elkaar met een kaars erin doenhet fantastisch als kandelaars. Natuurlijk kun je de flessen bewerken met verf: wit of juist schoolbordzwart. je kunt er teksten op schrijven met krijtstiften, er fraaie labels aan hangen, kortom, met een beetje creativiteit en Pinterest tover je ze zo om tot nuttige accessoires.

Natuur:

In de natuur vind je, vooral na een storm, de meest prachtige ornamenten om je huis, juist in deze feestmaand, mee aan te kleden. Een grote stevige tak, rechtop tegen de muur met wat lichtjes erin en een paar leuke sterren, brengt instant sfeer. of hang een grote tak boven de eettafel, met lichtjes, ballen en dennenappels, wit gespoten. Een afgewaaide dennentak doet het als minikerstboom ook goed in een vaas. Kijk maar eens goed in de natuur wat er allemaal gratis voor het oprapen ligt om je huis mee te versieren. En koop je een kerstboom, neem dan een echte boom mét wortels, zodat je hem na de kerst in de grond kunt zetten voor volgend jaar. Die neemt in ieder geval geen ruimte in in huis. Pinterest geeft je ideeën wat je allemaal kunt met spullen uit de natuur.

Multifunctioneel:

Koop je toch een paar kerstspullen, probeer ze dan zó te kopen dat je ze het hele jaar door kunt gebruiken. Ik heb bijvoorbeeld glazen kerstballen gekocht met een gat aan de zijkant, waar nu een theelichtje in kan, maar na de feestdagen ook een luchtplantje in kan groeien. Er is kerstverlichting in de vorm van ‘cotton-balls’ te koop, dat zijn ballen van katoendraad met een lichtje erin (aan een streng) die er nu heel kerstsfeervol uitzien, maar het ook goed op een verjaardagsfeestje kunnen doen.

Maak er mooie feestdagen van en relax….